Влагалищно течение при бременност (видео)

Съществуват два вида влагалищно течение по време на бременност. Едното е нормално, а другото – не. В тази статия ще обърнем внимание и на двата типа течение от влагалището, което съпътства бременността.

Д-р Мишел Колинс, професор преподавател в Vanderbilt University School of Nursing, говори за вагиналното течение по време на бременност и за начините, по които можете да прецените дали то е в рамките на нормалното или е повод за притеснение.

Част от текста на това видео можете да прочетете в превод от английски език под самия видео клип. Приятно четене и гледане!

“Нормалното влагалищно течение се причинява от засиленото производство на хормони от жената по време на нейната бременност. Това течение е относително постоянно, отлага се по дамското бельо и няма нито мирис, нито цвят или може да има само лек бял оттенък. То може да бъде причинено от перилните препарати, с които е третирано прането, не е причинено от бактерия и е напълно безопасно. Препоръчително е да ползвате ежедневни превръзки за по-голямо удобство и за да запазите за по-дълго време бельото си в добро състояние, но не използвайте тампони. Те не са препоръчителни по време на бременност.

Абнормалното (извън нормата) влагалищно течение може да бъде знак за инфекция или да сигнализира за други проблеми, съпътстващи бременността. Ако жената усеща, че влагалищното течение я дразни, сърби или й пари, докато уринира, ако забелязва, че то има различен от гореописания цвят или е с неприятна, остра миризма – тогава тя трябва веднага да се обърне към личния си гинеколог, който следи нейната бременност. Също така, ако течението от влагалището изглежда по-влажно и по-обилно от обичайното, това може да се счита за предупреждение, че от влагалището й се отделя амниотична течност. Това е сериозен признак, че тя трябва да бъде прегледана от своя гинеколог задължително.”

Източник: e-how.com

One Reply to “Влагалищно течение при бременност (видео)”

  1. леприкон

    Хемороидите се получават следствие от напъните по-време на раждането моля ви не пишете глупости !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.