Възпаления на влагалището

Много жени има проблеми от гинекологичен характер. Най-често те са причинени от бактерии или гъбички, които предизвикват инфекция и възпаление на вагината и вулвата. Симптомите на тези инфекции са необичайно вагинално течение, сърбеж, болки по време на полов акт, чувство на некомфортност. Можете да облекчите или намалите симптомите и с помощта на подръчни средства, но е най-добре да отидете на гинеколог.

Наличието на влагалищна инфекция означава, че влагалищната среда е променена. Нормално е да има безцветни секрети, които действат овлажняващо на лигавицата и поддържат средата на влагалището леко кисела. Тази среда не е благоприятна за развитието на различни микроорганизми. Но се случва след прием на някакви лекарства, след заболяване и др. нормалната киселинност на влагалището да се промени и то да стане благоприятно за развитието на различни микроорганизми и гъбички, които причиняват болка, сърбеж, чувствителност и бяло течение.

Друго заболяване на влагалището е така наречената бактериална вагиноза. Причина за нея е прекалено голямото производство на нормална микрофлора. Симптоми на заболяването са характерната неприятна миризма, парене при уриниране, сърбеж и възпаление. Опасно е, ако получите това заболяване по време на бременност, тъй като може да стане причина за преждевременно раждане.

Различните микроорганизми могат да причинят и трихомониаза, гонорея или хламидиална инфекция. Това са заболявания, които се предават по полов път и предизвикват появата на на жълто-зеленикаво течение.

Зачервяване, сърбеж и вагинит могат да се причинят и от диабет, променливото ниво на хормоните през бременността, а също и като реакция на тялото към химичните вещества в някой препарати, като сапуни, душ гелове и др. А след като мине менопаузата, в организма намалява нивото на естроген, вследствие на което лигавицата на вагината се изсушава и става по-тънка, а това причинява неприятно усещане по време на секс.

One Reply to “Възпаления на влагалището”

  1. silvia

    Мисля че,тези билки помагат за определен период от време опитвала съм какви ли не рецепти и нищо.Не вярвам да има лек за този женски проблем,не познавам жена която да няма бяло течение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.