Възпаления на влагалището

vyzpaleniya-vlagalishte

Много жени има проблеми от гинекологичен характер. Най-често те са причинени от бактерии или гъбички, които предизвикват инфекция и възпаление на вагината и вулвата. Симптомите на тези инфекции са необичайно вагинално течение, сърбеж, болки по време на полов акт, чувство на некомфортност. Можете да облекчите или намалите симптомите и с помощта на подръчни средства, но е най-добре да отидете на гинеколог.

Наличието на влагалищна инфекция означава, че влагалищната среда е променена. Нормално е да има безцветни секрети, които действат овлажняващо на лигавицата и поддържат средата на влагалището леко кисела. Тази среда не е благоприятна за развитието на различни микроорганизми. Но се случва след прием на някакви лекарства, след заболяване и др. нормалната киселинност на влагалището да се промени и то да стане благоприятно за развитието на различни микроорганизми и гъбички, които причиняват болка, сърбеж, чувствителност и бяло течение.

Друго заболяване на влагалището е така наречената бактериална вагиноза. Причина за нея е прекалено голямото производство на нормална микрофлора. Симптоми на заболяването са характерната неприятна миризма, парене при уриниране, сърбеж и възпаление. Опасно е, ако получите това заболяване по време на бременност, тъй като може да стане причина за преждевременно раждане.

Различните микроорганизми могат да причинят и трихомониаза, гонорея или хламидиална инфекция. Това са заболявания, които се предават по полов път и предизвикват появата на на жълто-зеленикаво течение.

Зачервяване, сърбеж и вагинит могат да се причинят и от диабет, променливото ниво на хормоните през бременността, а също и като реакция на тялото към химичните вещества в някой препарати, като сапуни, душ гелове и др. А след като мине менопаузата, в организма намалява нивото на естроген, вследствие на което лигавицата на вагината се изсушава и става по-тънка, а това причинява неприятно усещане по време на секс.

1 коментар

  1. silvia says:

    Мисля че,тези билки помагат за определен период от време опитвала съм какви ли не рецепти и нищо.Не вярвам да има лек за този женски проблем,не познавам жена която да няма бяло течение.

Напишете коментар

уеб дизайн от Иво Иванов