Тест за вагинална кандидоза

Все повече жени се притесняват от гинекологичната инфекция наречена вагинална кандидоза. Едва ли някоя жена би си признала, че се притеснява от това, че гинекологът й може да я помисли за нечистоплътна или безотговорна. Ето защо производителите на известни тестове бременност решиха да улеснят дамите и създадоха тест за бременност, който само за няколко минути показва състояниято ви, като спестява на жените притеснителни гинекологични прегледи.

Разбира се, после пак ще трябва задължително да посетите своя гинеколог, за да ви назначи лечение, но все пак може да си спестите досадното висене пред кабинета му, няма да похарчите излишни пари за преглед и най-вече няма да треперите от притеснение, само за да разберете, че всъщност нямате вагинална инфекция. Този вагинален тест е бърз, много надежден, а освен това и се прилага лесно. Разбира се, може да го намерите в аптеките.

Вагинални гъбични инфекции

Може би сте чували фразата, че ако мъжете имат 10 болести на половата система, то жените имат 100. И в това няма нищо нереално. Жената, заради устройството на половата си система, е предразположена към заразяване с множество инфекции, за които може дори и да не е предполагала, че може да съществуват. Най-честото полово заболяване е вагиналната гъбична инфекция.

Може да се каже, че всяка втора жена поне веднъж през живота си е страдала от досаден сърбеж и бяло течение, вследстие на развитието на вагинални гъбички. И макар вагиналното възпаление да може да бъде причинено от множество фактори, най-честият си остава инфекцията – бактериална, гъбична или паразитна. Най-често срещаната инфекция се дължи именно на гъбичките, като 75% от жените страдат от нея, а при 5% тя се превръща в хронична и се повтаря през определен период от време.

Как да познаем вагиналната кандидоза?

Вагиналните инфекции имат сходни симптоми, вагиналната гъбична не прави изключение. Всеки вид инфекция изисква специфично лечение, ето защо, дори да установите чрез теста наличието на инфекция, която сте имали и преди, не бива на своя глава да започвате лечение, а трябва задължително да посетите гинеколога си. Все пак може да не става въпрос за същия вид инфекция, да не говорим, че може да получите и усложнения.

Ето какви са симптомите на вагинална кандидоза:

  • Постоянен и доста силен сърбеж при външните полови органи и влагалището;
  • Бяло вагинално течение;
  • Болезненост в областта на влагалището;
  • Притиснителен обрив по големите /външни генитални/ срамни устни;
  • Зачервяване и оток на вагината и областта около женските гениталии;
  • Парене, което се усилва при уриниране

Вагинален Кандида тест

Вагинален Кандида тест представлява имунен тест, при който анти телата на гъбичките на Кандида си взаимодействат с анти-Кандида антитела, които са специфични, а това става при изтичане на течността в тестовото изделие. По този начин се получава синя линия в тестовата зона. Тази синя лента означава положителен резултат. Ако, освен това, има и синя линия в контролната зона, тестът е валиден и няма грешка!

One Reply to “Тест за вагинална кандидоза”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.