Различните методи за лечение на бялото течение

Левкореята, както е медицинското название на бялото течение, засяга жени от всички възрасти. В началото жената е притеснена, посещава лекар гинеколог и започва лечение. Лечението, което не винаги е успешно, продължава доста дълго време, изпробват се различни антибиотични, хормонални и различни други лекарства, които са доста силни. Но ако те не помогнат, нормално е жената да се отчае и да приеме бялото течение за нещо, от което няма излекуване, а с течение на годините дори за нормално явление.

Интересно е, че все още не е изяснена причината за това патологично заболяване, макар науката да е напреднала страшно много. Получава се така, заради това, че средата на влагалището се формира от много различни фактори, като например хормонални, бактериални, метаболитни и физиологични и зависи от тях. Затова е трудно да се определи, кой от тези фактори е нарушен, а понякога може и да е комбинация от тях и да се определи правилното лечение посредством някое от множеството химични вещества, които се предлагат на пазара.

Малко е наивно да се смята, че след подобна груба намеса в процесите на тялото, ще се възстанови толкова лесно вътрешното деликатно равновесие. Нужно е да се направят много и най-различни изследвания, като антибиограма, посявка на секрета, цитонамазка, ехография на женски полови органи, серологични изследвания за хламидии и т.н. Изписват се различни силни антибиотици, които се приемат през устата или под формата на влагалищни таблетки.

Друг вариант на лечение е хормоналната терапия. При него целта е да се възстанови нарушението в хормоналното състояние на организма, без лекарят да е сигурен обаче, че това е причината за бялото течение. В резултат на това лечение, най-често се променя вида и количеството на влагалищното течение, но понякога дори и това го няма. Но могат да настъпят и отрицателни резултати, като влошаване на общото състояние на жената, липса на апетит, появата на гъбични инфекции и по лигавици, най-често в устната кухина или лигавицата на влагалището, което още повече усложнява бялото течение.

Да не говорим за влиянието, което този проблем оказва върху женската психика, особено ако продължи дълго време. Жената е изнервена от дискомфорта, който изпитва и неуспешното лечение. Затова много пациентки избират да се откажат от лечението, да спрат всякакви лекарства и да приемат бялото течение като нормално явление.

Много жени напоследък се обръщат към хомеопатията, за да се избавят от този проблем. За да се подложат на лечение с хомеопатични средства, няма нужда да минават през всички изследвания, а само най-необходимите, с които ще се докаже липсата на органичен проблем. Макар и тук лечението да е продължително, то доста често се оказва успешно, за разлика от другите методи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.