Признаци на човешкия папилома вирус (видео)

В тази статия ще разгледаме признаците за наличие на човешкия папилома вирус (HPV). Основното, което трябва да се знае за човешкия папилома вирус, е, че той представлява полово-предавана болест.

Във видео клипа към статията Д-р Севидж описва признаците, по които може да бъде разпознат папилома вирусът.

Част от текста на това видео можете да прочетете в превод от английски език под самия видео клип. Приятно четене и гледане!

“Основната причина, заради която ЧПВ инфекцията е особено трудна за овладяване е, че съществуват буквално стотици различни щамове на ЧПВ, като една част от тях поставят женската част от човечеството под голям риск от развитие на рак на шийката на матката.

Щом бъде диагностициран, човешкият папилома вирус всъщност се превръща в едно лечимо заболяване. От друга страна, някои от щамовете на ЧПВ могат да доведат до появата на генитални брадавици (кондиломи). Тези брадавици могат да се появят в областта на гениталиите или около ануса. Те могат лесно да бъдат разпознати, тъй като приличат на ситни обриви (папули), които не е задължително да сърбят или да дразнят кожата по някакъв начин. Ако забележите нещо необичайно, което би могло да бъде диагностицирано като генитални брадавици, трябва непременно да се обърнете към личния си лекар.

Други специфични признаци за заразяване с човешки папилома вирус са:

  • необичайни вагинални симптоми;
  • болка по време на полово сношение (секс);
  • засилено кръвотечение

Същото се отнася до практикуващите анален секс. Ако забележите който и да е от дотук изброените симптоми, незабавно посетете своя лекуващ гинеколог или андролог.”

Източник: e-how.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.