Кандида албиканс – симптоми (видео)

Кандида Албиканс (Candida Albicans) са естествено възникнали гъбички в човешкото тяло, които съжителстват заедно с други микроорганизми и участват в естествените процеси във вътрешността на тялото на всеки човек.

Кейти Броснан, регистрирана медицинска сестра в град Остин, щат Тексас (САЩ) разказва за симптомите, по които може да се разбере, че става дума за гъбична инфекция, причинена от Кандида Албиканс.

Част от текста на това видео можете да прочетете в превод от английски език под самия видео клип. Приятно четене и гледане!

“Проблемът възниква когато нещо наруши балансът в организма. Основните причини за това най-често са:

 • Повишаване нивото на захарите;
 • Завишена употреба на рафинирани храни;
 • Прекомерен прием на антибиотици

Когато някоя от тези три причини се появи, тогава по обичайните места, които кандидите обитават – устната кухина, чревният тракт и гениталиите (половите органи) – се появяват гъбички. Те могат да се проявят под формата на бели образувания по езика, да причинят газове в червата или подуване на корема, а могат и да станат причина за развитие на влагалищни инфекции при жените.

Има безброй възможности, чрез които може да се прояви една гъбична инфекция, причинена от Кандида Албиканс. Това е така, защото веднъж попаднали в кръвообращението на човека, тези гъбички могат да стигнат до всяка част и всеки орган от човешкото тяло. Някои от основните прояви на кандидалната инфекция са:

 • Умора;
 • Загуба на паметта (отслабена памет);
 • Разсеяност;
 • Влечение към алкохола;
 • Повишена раздразнителност;
 • Поява на акне (пъпки);
 • Депресия и др.”

Източник: e-how.com

3 Replies to “Кандида албиканс – симптоми (видео)”

 1. Tina

  kajete mi lqk za gabi4kii-bqlo te4enie ot mnogo vreme go imam i nqma mahane e 4e e nekomfortno drugo 4e ima osobena mirizma

 2. iv

  Бих искала да попитам дали е възможно лечение при хронифицирана гъбична инфекция. Ако е възможно да кажете и лечение при сексуалния партньор. По възможност да е с билки, защото гинеколозите пробваха с някои лекарства, които имаха временен ефект. Благодаря предварително.

 3. Емо

  Купете си или ако имате дамски душ напълнете го с кисело малко разбито като айрян и си правете промивки вагинални . също със смрадлика и лайка но редовно всяка вечер . до два месеца почти редовено . кисилиноста онова гъбичките .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.