Борбата с целулита

Проблеми с целулита

Жените и целулитът са свързани помежду си в много голям процент. Счита се, че той може да надхвърля и 85%, което практически засяга почти всички. В тази статистика влизат дори и жените с по-ниско телесно тегло, т. е. по-слабите.

Какво представлява целулитът?

Най-елементарното обяснение е, че той е просто мазнина. Това може да се види и под микроскопско изследване – мастни депа, които оформят гладкостта на кожата и я превръщат в малки бучици. За това допринася и по-нежната женска кожа, която се явява и като предпоставка за натрупването на тази излишна мазнина. Мъжете нямат такъв проблем, не само поради разликата в кожата с жените, но и поради хормоналните различия с тях. Допуска се и влиянието на наследствеността, която може да изиграе роля в получаването на целулит.

С основание, жените се притесняват от целулита. Той променя тяхното самочувствие и външна визия. Веднъж придобили го, те полагат неимоверни усилия да се отърват от него.Тези усилия им струват много средства, но с незначителни резултати по отношение на ефективност. Дори предлаганата и употребявана качествена козметика от кремове и лосиони не преборва целулита. Или довежда до резултат, но той е просто временен. Едно от обясненията е, че тези козметични средства проникват само във външния, повърхностен слой на кожата.

Средства за борба с целулита

За най-добро и препоръчвано средство в борбата с целулита се счита спортуването и добрата физическа активност на тялото.Задължително трябва да се поддържа нормално телесно тегло, съобразено с ръста на жената. Това предполага здравословно хранене и като цяло здравословен начин на живот. Съвременни изследвания показват, че дори стресът може да повиши целулитните образования при жените. Всичко това, обобщено, може да оформи следната рецепта:

За да се предпазят от целулита, жените трябва да се погрижат преди всичко за собствения си физически и психически комфорт, чрез спорт, упражнения, правилно хранене, контрол над теглото си, както и да редуцират ежедневното психическо напрежение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.